Tullutbildning

Tullutbildningen syftar till att ge deltagarna en ökad förståelse inom tullområdet. Kunskapen leder många gånger till en aktivitetsplan, utifrån möjligheter och risker i den nuvarande lagstiftningen.

Med vår omfattande erfarenhet har vi förmågan att tydligt förklara den aktuella lagstiftningen och föreslå effektiva rutiner för framtiden.

Tullutbildning

Tullutbildningens upplägg

Utbildningen kan ske på plats eller via Teams.

Vi ser gärna att frågor kring företagets verksamhet ställs parallellt under utbildningen för att på det sättet ge deltagarna en praktisk syn på regelverket.

Vi rekommenderar en allmän grundutbildning för avdelningar som: logistik, inköp, ekonomi och tullansvarig. Därefter kan fördjupningskurser bokas in för respektive avdelning eller inom ett specifikt område. Se nedan för att se hur vi skräddarsyr vår tullutbildning för att möta era specifika behov och krav.

De företag som satsar på en utbildning inom företaget vinner många gånger fördelar med en gemensam förståelse i hela företaget kring lagstiftningen och dess utmaningar. Utforska även våra olika tjänster som tullrådgivning och tulladministratör.

Grundutbildningens innehåll

Den allmänna grundutbildningen omfattar bland annat:

 • Gällande lagstiftning och krav kopplat till olika tillstånd
 • Förklaring av de vanligaste tillstånden
 • Varuklassificering
 • Frihandelsavtal och ursprungsregler
 • Leveransvillkor och hur de påverkar tullhanteringen
 • Egenkontroll
 • Exportfrågor

Tullregler för import från specifikt land

Kursen om tullregler för import från ett specifikt land ger deltagarna insikter och kunskaper om de aktuella tullbestämmelserna och importprocessen från det angivna landet. Deltagarna kommer att lära sig om tulltariffer, importdokumentation, tulldeklarationer och andra viktiga aspekter av internationell handel med fokus på det specifika landets regelverk. Kursen syftar till att rusta företag och yrkesverksamma med verktygen för att navigera framgångsrikt genom tullprocessen och undvika potentiella hinder och böter.

Läs mer om import för olika länder:

Import Norge
Import USA
Import Kina
Import Storbritannien

Tullkurs för olika importvaror

Tullkursen för olika importvaror är utformad för att ge deltagarna en grundlig förståelse av tullbestämmelserna och importprocessen för olika typer av varor. Denna kurs kommer att täcka ämnen som tulltariffer, importdokumentation, klassificering av varor, tullvärdehandledning och andra relevanta aspekter av internationell handel för det valda landet.

Deltagarna kommer att få insikter om hur man navigerar genom komplexa tullprocedurer för att säkerställa en smidig importprocess och undvika eventuella problem. Kursen är anpassad för att möta behoven hos företag och yrkesverksamma som är involverade i import och internationell handel med olika typer av varor.

Tullkursen för olika importvaror täcker en bred palett av produkter, inklusive men inte begränsat till:

 • Elektronik: Mobiltelefoner, datorer, konsumentelektronik.
 • Textilier och kläder: Kläder, skor, tyger.
 • Livsmedel: Livsmedelsprodukter, drycker, specialiteter.
 • Fordonsdelar: Bilar, lastbilar, reservdelar.
 • Kemikalier och läkemedel: Kemiska produkter, läkemedel, hälsovårdsprodukter.
 • Maskiner och utrustning: Industriella maskiner, verktyg, elektrisk utrustning.
 • Möbler och inredning: Möbler, heminredning, konst och hantverk.
 • Metaller och mineraler: Stål, aluminium, ädelmetaller, mineraler.
 • Jordbruksprodukter: Livsmedelsgrödor, boskap, jordbruksmaskiner.
 • Energi: Olja, gas, förnybara energiprodukter.

Tullutbildning distans

Tullsupport erbjuder distansbaserad tullutbildning via Teams och webbinarier för ökad flexibilitet och tillgänglighet. Genom engagerande online-sessioner får deltagarna aktuell information om tullregler och internationell handel utan behovet av fysiska möten.

Vår distansutbildning möjliggör interaktivt lärande och ger deltagarna möjlighet att ställa frågor direkt till våra experter. Vi strävar efter att göra tullkunskap lättillgänglig och anpassad för varje deltagares behov, oavsett var de befinner sig geografiskt.

Frågor och svar

Vad kostar Tullsupports tullutbildning?

Vi tar en fast avgift som gäller obegränsat antal deltagare.

Är utbildningen tillgänglig på distans?

Ja, vi kan genomföra utbildningen via Teams.

Kan utbildningen företagsanpassas?

Ja, det ser vi gärna som en fördel att vi anpassar materialet efter era behov och lämnar utrymme för interna diskussioner för en ökad förståelse om regelverket just för er.

Får vi lära oss att varuklassificera gods?

Ja, vi går igenom grunderna för hur ni ska göra och vilka alternativ som finns om man är osäker.

Är er utbildning ett bra stöd för vår tullansvarige?

Ja, med vår utbildning får ni lära er grunderna, som ger en ökad förståelse för de krav som ställs på företaget. Det går sedan att bygga på med fördjupningskurser vid behov.

Varför ska vi välja er utbildning?

Vår utbildning är företagsanpassad och ger företagen handfasta råd kring interna rutiner och processer. Vi kan förklara nuvarande regelverk på ett förståeligt sätt.

Fyll i formuläret

  Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.